MTC Foundation

De MTC Foundation is opgericht door het Mental Training Center en ondersteunt een tweetal goede doelen . Doel is om vanuit haar expertise een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken.

Op dit moment richt de Mental Training Center Foundation zich op twee goede doelen, namelijk:

  • Het opstarten van een vernieuwend onderzoek naar Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en preventie.
  • Young Talent Programme, het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap bij jongeren. Doel is jongeren hun kracht en talenten te laten ontdekken en ze te leren deze in te zetten!

MTC Foundation - goede doelen

Preventie Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)

Vanuit de MTC Foundation willen we een vernieuwend onderzoek opzetten naar preventie van PTSS. We willen door dit onderzoek preventieve methoden en tools ontwikkelen, waarmee we preventief mensen kunnen trainen. Doel is dat mensen mentaal gezond blijven tijdens de uitoefening van hun werk. Dus hoe kunnen we mannen en vrouwen vooraf trainen op hun taak waar ze mogelijk te maken kunnen krijgen met traumatische gebeurtenissen. Denk hierbij onder andere aan militairen die op missie gaan, politieagenten, ambulancepersoneel, medici en brandweermannen. Het betreft voornamelijk beroepen waar men vaker geconfronteerd wordt met heftige gebeurtenissen die een grote psychische impact hebben.

Young Talent Programme

Het doel van het Young Talent Programme is jongeren een veilige en inspirerende omgeving te bieden, waar ze hun kracht en talenten kunnen ontdekken en waar ze leren deze bewust in te zetten. Door de stimulerende aanpak vanuit de MTC Foundation en hun persoonlijke successen worden ze zelfverzekerder en zal hun zelfvertrouwen groeien. We werken daarbij aan de ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap, waardoor ze leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven en ze vol vertrouwen hun leven op een positieve wijze vormgeven. Belangrijk onderdeel is de inzet van Positieve Psychologie en de onderkenning van een fixed- en growth mindset.

Kijk hier voor een uitleg van fixed- en growth mindset!