Sprekers

Generaal b.d. Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten

Uhm van Peter

Peter van Uhm is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland, in 2013 was hij zelfs spreker van het jaar. Hij wordt als voormalig commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Meer dan 1 miljoen mensen bekeken zijn TEdx optreden. Hij groeide op als bakkerszoon en heeft het gebracht tot generaal.

Hij vertelt hij over de dingen in het leven die hem hebben gedreven en die ook nu in de samenleving zo broodnodig zijn. Waarden als respect, vertrouwen, elkaar proberen te begrijpen voordat je een mening vormt en je verantwoordelijkheid nemen.

 

Rob van Gemert (project directeur Boskalis)

Rob van Gemert is project directeur bij Boskalis. Hij heeft gestudeerd aan de TU Delft (Scheikundige Technologie) en was tijdens zijn dienstplicht officier bij de Koninklijke Marine. Na een lange carrière binnen de Engineering & Contracting heeft hij via een tussenstop bij Nuon de overstap gemaakt naar Boskalis waar hij verantwoordelijk is voor complexe, risicovolle en multidisciplinaire projecten. Rob van Gemert is getrouwd, heeft twee kinderen en een dolenthousiaste Australische Labradoodle. Naast het werk is hij voorzitter van een hockey club en senator van JCI een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen.

Experimenteren met leiderschapsmodellen is hem op het lijf geschreven. Ieder project en organisatie is voor hem een blanco canvas en samen met het team gaat hij in gesprek hoe het project ingericht en geleid gaat worden. “Het team bepaalt het gedrag van de leider en niet andersom”. Positieve Psychologie en militaire modellen zoals “Mission Command” worden niet geschuwd. Zo haalt hij het beste uit zijn team en halen zij het beste uit zichzelf en uit de situatie.

Tijdens de Excellent Leadership Experience geeft hij inzichten in deze succesvolle aanpak en de effecten die het heeft op team en project succes.

 

Allard Droste, schrijver van het boek “Semco in de polder” 

Is jouw werkomgeving weinig inspirerend? Viert bureaucratie hoogtij? Is vergaderen van alledag en worden beslissingen maar moeilijk genomen? Werkt ieder voor zich en is het niet duidelijk waar het bedrijf naartoe wil? Is controle belangrijker dan ondernemen?

Ondernemer Allard Droste maakt ons in zijn bijdrage deelgenoot van zijn droom. Het sterk hiërarchisch bedrijf Aldowa in 10 jaar ombouwen naar een succesvol bedrijf zonder vaste structuren als afdelingen, managers, autorisatieschema’s of beoordelingsgesprekken. Iedereen kan en mag alles. Dit op basis van eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het resultaat mag er zijn: een open cultuur waarbinnen iedereen op zijn eigen wijze tot zijn recht kan komen. Een bedrijf in een zelfsturende en gemotiveerde werkomgeving waarbij de omzet is vervijfvoudigd, het ziekteverzuim is afgenomen van 7 naar 2%.  Allard neemt je mee in zijn reis vol anekdotes met alle ups- en downs.

Bronvermelding tekst: Managementboek.nl en Management Team

 

Marc Lammers (bondscoach Nederlands dameshockeyteam WK 2006 / goud Olympische Spelen 2008)

Winnaars hebben een plan. Verliezers hebben een excuus. “Marc Lammers”

Marc Lammers is het voorbeeld van een modern type coach.

Lammers was acht jaar lang de bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Hij stond aan de leiding van het team dat de zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene, Griekenland en de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Ook werd het dameshockeyteam aan de hand van Lammers wereldkampioen in 2006. Na de Olympische Spelen in Peking 2008 stopte Lammers als bondscoach. Als speler speelde hij vijf interlands voor het Nederlandse herenhockeyteam. Lammers speelde 16 jaar in de Nederlandse Hoofdklasse, bij de clubs Oranje Zwart en Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch.

Aansprekende videofragmenten, levendige anekdotes en veel enthousiasme vormen de ingrediënten van de leiderschapstraining van Marc Lammers. Het gaat niet alleen om het maken van doelpunten, maar ook om de weg ernaar toe. De topcoach benadrukt het belang van herhaling en innovatie om beter te worden.

Het is belangrijk om te veranderen. “Niet veranderen is stilstaan. Als je hetzelfde doet als je al deed, dan krijg je ook hetzelfde. Ik ben dus altijd bezig met innoveren. Dit is een middel om een doel te bereiken en niet een doel op zich”, waarschuwt Marc. En of het nou gaat om sport of het bedrijfsleven, maakt in zijn ogen weinig verschil. “In beide gevallen geldt dat je vooruit moet kijken, want het volgende toernooi is belangrijk. Je moet zorgen dat je jouw mensen vijf procent meer motiveert dan de concurrentie. Door hen telkens een stapje voor te zijn, maak je het verschil. Wel is er binnen sport meer sprake van gelijk niveau: elf tegen elf en de spelregels staan vast. Dit ligt in het bedrijfsleven wat lastiger”, geeft Marc toe. “Maar in beide gevallen geldt dat zelfbewustzijn van de teamleden heel belangrijk is. Hierin zit de winst. Iedereen moet zich bewust zijn van persoonlijke sterke en minder sterke punten. Winnen doe je op je sterke punten, daarom is het goed om een grote diversiteit te hebben. Teams met de grootste diversiteit, zijn de sterkste teams”, aldus Marc.